Ekskluder bot-trafik i Google Analytics

Google Analytics

Skrevet af Kristoffer Andreasen den 20. juli 2015

Hvis du har haft en hjemmeside, er der stor chance for, at du har stiftet bekendtskab med Google Analytics. Google Analytics er nærmest blevet de-facto standarden for web analytics, selvom der efterhånden er flere udbydere på markedet. Google Analytics er et imponerende gratis værktøj, som kan være en utrolig stor hjælp i forhold til at skaffe flere besøgende. Man kan meget hurtigt kortlægge hvor ens besøgende kommer fra og hvordan de navigerer rundt på siden. Der er dog ikke kun fordele ved Google Analytics.

Selvom det ultimative mål er at opnå meget trafik, er det ikke altid trafik af den gode slags, som bliver målt. Der findes et utal af forskellige bots og spiders, som alle kravler rundt på hjemmesider og finder information. Dette er blandt andet grunden til, at det ikke er fordelagtigt at liste emails direkte på siden i html. Dette giver spammers mulighed for at hente denne email og sende spam til den, alt sammen uden rent faktisk at have været inde på siden.

Google har i de senere år forsøgt at lave en målrettet indsats mod bots, som har resulteret i et filter. Dette kan slås til inde under hver enkelt visning i indstillinger, hvor man blot checker Bot filtering til, som billedet viser.

Google Analytics Bot

Alternative Google Analytics metoder til at fjerne bot trafik

Der er flere alternative metoder, som man stadig kan anvende, hvis den første metode ikke virker optimalt. Her kan du gå ind under din property og finde Tracking info. Her kan man liste domæner hvorfra man ikke ønsker Google Analytics skal tælle hits med.

shroomi GA

 

Herinde kan du tilføje de enkelte domæner som vist på billedet nedenunder. Den letteste måde at finde domæner, som er trafik fra crawlers, er ved at kigge under acquistion overview. Under referral kan du herefter se alle de sider, som sender trafik til din side. Det er her, at du typisk finder synderne.

shroomi traffic exclusion

Når alle domænerne er tilføjet, bør du ikke opleve trafik fra bots og du kan stole på tallene i Google Analytics. Dette giver dig mulighed for bedre at bruge værktøjet, da information er retvisende.

Du kan læse mere om web crawlers her:

https://en.wikipedia.org/wiki/Web_crawler
Få vores nyheder på mail